Home > Aanbieder > ANWB Streetwise

<< terug naar het overzicht

ANWB Streetwise

Streetwise Basisonderwijs: 4 modules

Praktische en interactieve verkeerslessen voor alle groepen.

Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische- en rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Groep 1 en 2: Toet toet

In deze module staat het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Daarnaast leren kinderen waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

Groep 3 en 4: Blik en klik

Wat kan je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Kinderen leren onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leren ze begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. Bij sommige verkeerslessen vertellen de instructeurs over het belang van een fietshelm en kunnen de leerlingen dit tijdens de les ervaren.

Groep 5 en 6: Hallo auto

De module Hallo auto leert kinderen over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze nemen plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.

Groep 7 en 8: Trapvaardig

De module Trapvaardig traint kinderen uit groep 7 en 8 praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Hierin komt van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen, over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook fietsen ze met een zware rugtas op om zich voor te bereiden op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Adres
Wassenaarseweg 220
2596 EC Den Haag

Contact
Tel.:088-2698543
anwbstreetwise@anwb.nl
bekijk website
Aanbod van deze aanbieder:
Foto bij De Verkeersgame app

De Verkeersgame app

ANWB

7 - VO

Niveau

Werkvorm