Home > Aanbieder > Harry Kanters Concerts

<< terug naar het overzicht

Harry Kanters Concerts

Trompettist/zanger Michael Varekamp en pianist Harry Kanters zijn gekende musici in de Europese jazz-scene. Zij hebben naam opgebouwd met hun veelzijdige spel, maar ook met hun grote kennis over de ontstaansgeschiedenis van de jazz muziek. Tevens weten zij zich in de verschillende jazz-stijlen muzikaal te uiten.

In een dik uur nemen trompettist/zanger Michael Varekamp en pianist Harry Kanters je samen met hun band spelenderwijs mee op reis door de geschiedenis van de jazz muziek.

Er wordt een beeld geschetst van het rauwe New Orleans van Louis Armstrong en Buddy Bolden. Het ontstaan van de jazz uit de worksongs van de slavernij. Pianostijlen van ragtime, met Europese en militaire invloeden, tot de boogiewoogie worden uitgelegd. De swing van Duke Ellington en Count Basie doen hun intrede en de ontwikkeling naar de latere jazzstromingen worden aangestipt.

Op een vrolijke en onderhoudende manier wordt het ontstaan en de ontwikkeling van deze muzieksoort uitgelegd. De deelnemer wordt verrijkt en vermaakt met een mix van inzicht, kennis en anekdotes over de grote jazzmuzikanten.

Adres
Driehoek 4
4854 RM Breda

Contact
Tel.:0651157840
4kanters@ziggo.nl
www.harrykanters.nl
Aanbod van deze aanbieder:
Foto bij Masterclass Jazz History

Masterclass Jazz History

KantersConcerts

VO

Niveau

Discipline