Home > Aanbod > Les je dorst

Les je dorst

Gegeven door: GGD West-Brabant

Activiteit

Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Werkvorm
certificaat 'deze school is waterproof'

Alles klassen hebben de lessen les je dorst gevolgd en weten nu alles over water. Les je dorst is een initiatief van Brabant Water om jongeren voorlichting te geven over water.

Locatie
Op school
Niveau
groep 6, 7, 8
Vorm
Geschikt voor zowel speciaal als regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Lesprogramma
Werkvorm
Actief
Periode
Periode nog niet bekend

Inhoud

Het gratis digitale educatieve platform Les je dorst leert kinderen aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en praktische activiteiten alles over kraanwater. Les je dorst sluit aan bij de kerndoelen en gaat in op verschillende thema’s zoals “water van pomp tot kraan”, “kraanwater bij je thuis” en “kraanwater in je lijf”.

Toelichting competenties en kerndoelen:

Het doel van Les je dorst is om basisschoolleerlingen te informeren over de oorsprong van kraanwater, de wijze waarop het wordt gemaakt en op welke manier het naar hun huis wordt getransporteerd. Daarnaast willen we leerlingen op hun eigen niveau laten ontdekken hoe gezond en belangrijk kraanwater is. We willen bewustwording creëren en leerlingen laten beseffen dat drinkbaar water uit de kraan heel logisch is, maar niet vanzelfsprekend. Als leerlingen het platform doorlopen hebben weten ze: • wat kraanwater is en waar het vandaan komt. • hoe het waterzuiveringsproces in elkaar steekt. • hoe kraanwater in huizen terecht komt. • dat kraanwater van groot belang is voor je lichaam. • dat kraanwater lekker en gezond is.

Uitvoering door:

Door de leerkracht zelf

Aanvullende informatie
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten

Kosten
Gratis