Home > Aanbod > Magazine Saarisnietgek

Magazine Saarisnietgek

Gegeven door: GGD West-Brabant

Activiteit

Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Locatie
Op school
Niveau
groep 7, 8
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Lesprogramma
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 01-12-2022

Inhoud

Het magazine Saarisnietgek is een eenmalige uitgave over mentale gezondheid voor kinderen uit groep 7 en 8, ouders en begeleiders van het kind. Saarisnietgek is een uitgave van de gelijknamige stichting. Het doel van deze stichting is het laagdrempelig bespreekbaar maken van de mentale gezondheid bij kinderen van 10 tot 12 jaar. 

De 73 pagina's tellende uitgave is opgebouwd uit elf thema's zoals blij zijn, verdriet, stress, veerkracht, verlies en angst. De belangrijkste boodschap is dat elk gevoel er mag zijn en dat het goed is om erover te praten. Elk onderwerp komt op een speelse manier voorbij met informatie, tips, kinderinterviews, strips, opdrachten en filmpjes. Lees hier alvast het eerste thema. 

Het magazine sluit aan bij kerndoelen Burgerschap, Mentaal welbevinden, Sociaal-emotionele vaardigheden, maar is ook inzetbaar bij o.a. taal en biologie. Te gebruiken klassikaal, in groepjes en individueel. Het magazine kan twee jaar mee in de klas, dus zowel in groep 7 én groep 8.

Onderstaand, bij instructie voor de leerkracht, is een handout te vinden. Hier vind je suggesties hoe het magazine in het bestaand curriculum kan worden gebruikt. Voor meer achtergrondinformatie: https://www.saarisnietgek.nl/ 

Kosten


Toelichting op de kosten:
Kostprijsberekening  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 0,00 per activiteit zie toelichting
        
 

€17,50 per exemplaar en vanaf 30 stuks of meer €12,50. Het magazine kan mee in groep 7 én 8 dus per leerling zijn de kosten €8,75 per schooljaar. Verkrijgbaar via www.saarisnietgek.nl – voor meer informatie neem contact op met info@saarisnietgek.nl