Home > Aanbod > Biomimicry (lesmap)

Biomimicry (lesmap)

Gegeven door: Boerderij Wolfslaar

Activiteit

Discipline
afval, biodiversiteit, natuur, planten
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Niveau
groep 5, 6
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Losse uitleenmaterialen
Werkvorm
Actief
Periode
Het gehele schooljaar

Inhoud

Technieken uit de Natuur! Techiekeducatie, leren van de natuur en onderzoekjes doen in de groene schoolomgeving (of groen schoolplein). Het kan nu met het prachtige lesmateriaal Biomimicy, voor groep 5-6. Biomimicry is het nabootsen van ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen. De leerlingen gaan aan de slag met techniek en natuur door een aantal lessen waarin zij al onderzoekend en ontwerpend leren over verschillende thema’s, zoals afschrikken en camoufleren. Inspiratie voor de ontwerpen halen de leerlingen uit de directe omgeving van de school. Laagdrempelig, leuk en heel leerzaam.

Inhoud:

De doelgroep voor het lespakket is groep 5-6 van het basisonderwijs. Bij het lespakket zit een uitgebreide docenthandleiding en de leerlingbladen voor een introductieles en 5 thematische lessen. Leerlingen worden stapsgewijs door het ontwerpproces genomen. Dat maakt het geven van techniekles eenvoudig en leuk! De lessen hebben een onderlinge samenhang maar zijn zeer goed los te gebruiken.
Dit lespakket is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Techniekeducatie Delft, Stichting Biomimicry, Gemeente Den Haag en Stichting Veldwerk Nederland.

Uitvoering door:

leerkracht

Kosten

Kosten
Gratis