Home > Aanbod > Training Buitenles

Training Buitenles

Gegeven door: IVN Natuureducatie

Activiteit

Niveau
volwassenen
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Deskundigheidsbevordering
Werkvorm
Actief
Periode
Het gehele schooljaar

Inhoud

Rennen, klauteren, spelen, ontdekken, vies worden: kinderen zijn gek op buitenspelen. Dat niet alleen buiten spélen, maar ook buiten léren positieve effecten heeft op kinderen wordt steeds duidelijker. Het is leuk en gezond tegelijkertijd. Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas.

Voor wie is de training?

Deze training is voor leerkrachten die incidenteel buiten les geven en graag meer willen leren over het verzorgen van lessen in de buitenlucht. Tijdens deze training aandacht voor de organisatie, de inhoud en pedagogiek van buiten lesgeven.

Training van IVN-experts

Alle trainers van IVN Natuureducatie hebben veel ervaring met het geven van buitenlessen en beschikken over zowel didactische als vakinhoudelijke kennis.

Training op maat?

Wil je met je hele team de training volgen op locatie of bij jullie op school? Neem contact op met Daan Bleichrodt (d.bleichrodt@ivn.nl).

Voor meer informatie https://www.ivn.nl/onderwijs/training-buitenles

Toelichting competenties en kerndoelen:

Zowel leerkrachten als kinderen willen vaker buiten les. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor kinderen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een groot verschil tussen theorie en praktijk. Tijdens deze training:

  • krijg je veel praktische lesvoorbeelden voor alle vakken;
  • leer je hoe je buitenlessen organiseert die bijdragen aan onderwijsdoelen voor alle vakken;
  • leer je hoe je de controle houdt over de groep buiten;
  • ga je direct aan de slag met laagdrempelige materialen.

Kosten