Home > Aanbod > Skate-A-Way

Skate-A-Way

Gegeven door: SkateAway

Activiteit

Discipline
verkeer
Locatie
Op school
Niveau
groep 3, 4, 5, 6, 7, 8
Vorm
Geschikt voor zowel speciaal als regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Clinic/workshop
Periode
Vanaf 01-09-2021 tot 22-07-2022

Inhoud

Skate clinics

Skaten is leuk! Veel leerlingen van de basisschool kunnen skaten. Ze komen op hun skates naar school of doen allerlei gewaagde stunts in het skatepark. Toch is er nog een veel gehoorde kreet: “ik kan wel skaten, maar niet remmen. Remmen is natuurlijk één van de belangrijkste dingen die een skater moet beheersen in het verkeer. Kinderen zijn wel de laatste die zichzelf als potentieel slachtoffer beschouwen van skate-ongevallen. Voor een school zou het dan ook zinvol zijn om aandacht te besteden aan deze tak van verkeersveiligheid. Natuurlijk kunnen de leerkrachten het nodige vertellen tijdens de les. Naast kennisoverdracht zal het voor leerkrachten wellicht iets te veel gevraagd zijn om skateclinics te verzorgen. Dit zou Skate-A-Way voor uw school kunnen doen !

Daarbij komt ook nog dat kinderen te weinig bewegen. Dit hebben we allemaal kunnen vernemen via de media. Doordat de computer het op dit moment overneemt van het buitenspelen/ sporten zien we ook dat het evenwicht van de kinderen achteruit holt. Deze conclusie trekken veel leerkrachten en deze delen wij. Dat evenwicht is natuurlijk erg belangrijk in het verkeer bij bijvoorbeeld iets essentieel als fietsen. Ook het samenwerken in tweetallen en met meerdere kinderen zal aanbod komen. Dit zal zijn tijdens de oefeningen en ook in spelvorm. Met ons skateproject slaan we dus meerdere vliegen in een klap ! Daarom hebben we besloten om volgend schooljaar weer de populaire skateclinics te gaan verzorgen. Naast de belangrijke rem- en evenwichtstechnieken, leggen we ook de nadruk op balanceren. Hiervoor gebruiken wij een speciaal voor kinderen gemaakt parcours van stoepjes en schansjes. Gebleken is dat kinderen razend enthousiast zijn over dit parcours. In het parcours zitten dit jaar weer nieuwe elementen om het genoemde evenwicht te trainen: o.a. draaien op een kubus en onder de stok door bewegen, uiteraard allemaal onder begeleiding van een ervaren skate instructeur. We hebben gemerkt dat dit programma goed aansluit bij de kinderen. Zij zien onze lessen als een uitdaging. Op dit moment krijgen kinderen in het basisonderwijs ( groep 3 tot en met groep 8 ) een clinic van ongeveer 75 minuten in het kader van sport en skateveiligheid.

Omdat het project onder schooltijd plaatsvindt, moet elk kind mee kunnen doen. Onze sponsoren zorgen elk jaar voor een uitleen-set waar protectiematerialen en skates in zitten. Dus als kinderen geen skates of protectiematerialen hebben, zorgen wij hier kosteloos voor. De speelplaats zal in eerste instantie dienen als de locatie voor de clinics. De ervaring leert dat 99 procent van de speelplaatsen geschikt zijn voor onze clinics. 

Instructie voor de leerkracht
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten

Bijpassend aanbod: