Home > Aanbod > Inspiratiemap Groene Schoolpleinen

Inspiratiemap Groene Schoolpleinen

Gegeven door: Stichting Springzaad

Activiteit

Discipline
biodiversiteit
Locatie
Op school
Niveau
peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, voortgezet onderwijs, docenten, organisaties
Vorm
Geschikt voor speciaal onderwijs;Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Losse uitleenmaterialen Deskundigheidsbevordering
Periode
Het gehele schooljaar

Inhoud

Een groen schoolplein is veel meer dan de tegels uit een schoolplein wippen , gras zaaien en houten boomstammen neerleggen. Met een groen schoolplein creëer je in het ideale geval een rijke leer-en speelomgeving, waar kinderen in, met en door natuurlijke elementen spelen en leren. Dat is geen vanzelfsprekende zaak en voor veel leerkrachten , kinderen en ouders, ambtenaren en zelfs groenontwerpers en hoveniers nog iets waar ze zich vaak maar een heel beperkt beeld van kunnen vormen. Onze ervaring is dat goed beeldmateriaal veel meer duidelijk maakt dan er over vertellen.

Het mooiste is om zelf op bezoek te gaan bij goede voorbeelden van groen schoolpleinen. Maar dat kost tijd! En niet altijd zijn er goede voorbeelden op bereikbare afstand beschikbaar. Dan bied deze Inspiratiemap een goede oplossing: een uigebreidoverzicht van beeldmateriaal, van veel verschillende groende schoolpleinen, voornamelijk in Nederland. Laat de foto's op je inwerken , bespreek met elkaar de plus- en minpunten van de verschillende onderdelen, de leukste voorbeelden, de onderdelen waar je 'beren op de weg' denkt te verwachten.

Maar vooral : krijg een goede indruk van wat een écht levendig ,duurzaam groen schoolplein zou kunnen zijn en laat je inspireren!        

Deze map is ook te koop via   Inspiratiemap Groene Schoolpleinen in beeld - Springzaad

 

Instructie voor de leerkracht
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten

Bijpassend aanbod: