Home > Aanbod > Energy race

Energy race

Gegeven door: Boerderij Wolfslaar

Activiteit

Discipline
energie
Niveau
groep 6, 7, 8
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Periode
Het gehele schooljaar

Inhoud

Iedereen gebruikt het: energie! Niet alleen wordt jouw telefoon ermee opgeladen, ook jouw koelkast, warm water, auto en verwarming hebben energie nodig. Leuk en aardig, al die energie, maar waar komt het vandaan, wat is het effect op het milieu en de energierekening? Hier gaan we mee aan de slag tijdens de Energy Race!

De Energy Race is een wedstrijd van vier weken tussen verschillende scholen Breda. Tijdens deze race leren leerlingen alles over energiegebruik en energie besparen. Ook gaan ze er zelf mee aan de slag, door het uitvoeren van (energiebesparende) opdrachten: denk aan korter douchen, radiatorfolie plakken of de thermosstaat omlaag. Ook voeren de leerlingen campagne in de buurt en worden buurtbewoners  betrokken om mee te doen. Het resultaat? Ondernemende kinderen aan de slag met duurzaam gedrag en energiebesparing! De winnende school krijgt een ontzettend mooie beloning! De Energy Race wordt georganiseerd door Gemeente Breda en Race Against Waste. Deelname is GRATIS! 

De Energy Race is bedoeld voor groep 6, 7 en 8 en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een interactieve gastles van 1,5 uur (september 2023) over energiebronnen, energie en het belang van energiebesparing;
  • Een energiebesparing actie van vier weken buiten schooltijd. De groep neemt het op tegen negen andere scholen uit de gemeente Breda om zoveel mogelijk energiebesparende acties uit te voeren (thuis, op school, bij de vereniging)
  • Extra lesmateriaal dat optioneel in te zetten is (van bruikbare filmpjes tot spelletjes en workshops).

De Energy Race wordt sinds 2022 georganiseerd in het kader van energiearmoede en de energietransitie. Meer info/voorinschrijving: Pepijn Rademakers via telefoonnummer 0640850870 of per mail pepijn@raceagainstwaste.org

Kosten

Bijpassend aanbod: