Home > Aanbod > Wheelie Pop VVN game

Wheelie Pop VVN game

Gegeven door: VVN

Activiteit

Discipline
verkeer
Kerndoelen
Kerndoel 55: Reflecteren
Locatie
Op school
Niveau
groep 7, 8, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs(1;2;3;Havo-VWO;)
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Digitale les(sen)
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 28-08-2023 tot 05-07-2024

Inhoud

Je telefoon gebruiken op de fiets? Geen goed idee. Speel de gratis Wheelie Pop game thuis of in de klas met je leerlingen van groep 7 of 8 of brugklassers van het voorgezet onderwijs. Ze ontdekken hiermee spelenderwijs de risico’s van smartphonegebruik en afleiding op de fiets.

Inhoud:

Ontdek zelf de risico’s van smartphonegebruik op de fiets

Door onderzoek weten we dat zeker 77% van alle kinderen tussen de 12 en 17 jaar de smartphone gebruikt tijdens het fietsen. Bij 18% van de fietsongevallen waarbij kinderen uit deze leeftijdsgroep gewond raken, komt dat door het gebruik van de telefoon op de fiets. Tijd dus om hier wat aan te doen!

Toelichting competenties en kerndoelen:

Wheelie Pop is geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het eerste jaar van het voortgezet onderwijs en de onderbouw van het praktijkonderwijs. Wheelie Pop werkt aan bewustwording van risico’s en verandering van houding. Ook gedragsbeïnvloeding door leeftijdsgenoten komt aan bod, bij de nabespreking van de game.

Uitvoering door:

Leerlingen zelf

Benodigdheden:

Downloads

Met Wheelie Pop werk je aan bewustzijn over het gebruik van de telefoon op de fiets én aan daadwerkelijke gedragsverandering. Prima geschikt voor een uitdagende verkeersles dus! In deze lesbeschrijving staan vijf spelvormen waarmee je Wheelie Pop kunt gebruiken bij de verkeersles.

Kosten