Home > Aanbod > Risk Factory Dode-hoek en afleiding in het verkeer

Risk Factory Dode-hoek en afleiding in het verkeer

Gegeven door: Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant

Activiteit

Locatie
Geertruidenberg Risk Factory
Niveau
groep 7, 8, voortgezet onderwijs(1;2;3;Havo-VWO;)
Vorm
Geschikt voor speciaal onderwijs;Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Excursie/rondleiding Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 28-08-2023 tot 05-07-2024

Inhoud

ACTIVITEIT 6

DODE HOEK

Een stukje wandelen, een eindje fietsen, steppen of skaten. Zeker in de steden kan het een drukte van belang zijn. Auto’s, vrachtwagens, bussen, scooters en motoren razen voorbij en niet iedereen houdt zich even goed aan de verkeersregels. Weet jij waar je op moet letten als jij de straat op gaat? Vooral met vrachtauto’s en grote bussen moet je extra op je hoede zijn. Want als je in de zogeheten ‘dode hoek’ van de chauffeur zit, dan ziet hij je gewoonweg niet. Ondanks alle spiegels en ramen zit je dan verstopt voor de bestuurder. Maar als je weet waar de dode hoek zit, weet je ook hoe je er uit kunt komen. Dat laten wij je dan ook graag zien en ervaren. Zodat je veilig de weg op kan.

 

ACTIVITEIT 8

LAAT JE NIET AFLEIDEN!

Je telefoon checken op de fiets? Bij het stoplicht gauw een TikTok bekijken of al fietsend een filmpje maken? Jij en je telefoon zijn onafscheidelijk, maar in het verkeer is het verstandig om je telefoon tóch in je jaszak of tas te laten zitten. Want een ongeluk zit in een klein hoekje! Afleiding door een telefoon zorgt nog erg vaak voor verkeersongevallen. Herken jij gevaarlijke situaties in het verkeer? Dat gaan we oefenen en testen. We laten je beleven en ervaren hoe je veilig door het verkeer fietst: met focus!

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

BEGELEIDING

Eenmaal bij ons binnen, splitsen we de klas op in groepjes van maximaal 8 leerlingen. Elke groep gaat met één van onze begeleiders langs alle scenario’s. Als leerkracht kun je natuurlijk bij een groepje aansluiten. Als het nodig is, bepalen we in overleg de samenstelling van de groepen.

Aanvullende informatie
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten


Toelichting op de kosten:
Kostprijsberekening  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 0,00 per activiteit
        
 

WAT KOST EEN BEZOEK?

Een bezoek aan de Risk Factory kost € 7,50 per leerling, inclusief het vervoer. Dit geldt voor scholen die staan in Midden- en West-Brabant. Na inschrijving ontvang je van ons een factuur. Goed om te weten dat het BVL budget (Brabants VerkeersveiligheidsLabel) hiervoor gebruikt mag worden. Staat je school buiten onze regio, dan ben je ook van harte welkom. De kosten zijn dan € 7,50 per leerling, exclusief het vervoer.