Home > Aanbod > Jongleren in het Verkeer

Jongleren in het Verkeer

Gegeven door: Edux

Activiteit

Discipline
verkeer
Locatie
Op school
Niveau
kinderdagverblijf(2-4;)
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Leskist/lespakket
Periode
Vanaf 28-08-2023 tot 05-07-2024

Inhoud

VERKEERSEDUCATIE

Ook jonge kinderen doen al mee aan het verkeer. Verkeersopvoeding vormt de basis voor veilig en verantwoord verkeersgedrag. Edux heeft in samenwerking JONGleren medeontwikkeld, een educatief programma dat professionals traint de verkeersveiligheid van jonge kinderen te bevorderen. Groen Licht! is het vervolgprogramma en daarmee kan de kinderopvanglocatie het gelijknamige verkeersveiligheidscertificaat verdienen.

De programma’s vergroten ook de betrokkenheid van ouders. Alle inspanningen zijn erop gericht kinderen veel ervaring in het verkeer te laten opdoen, vaak nog voordat zij naar de basisschool gaan.

Doordat verkeerseducatie al vroeg begint en nog lang doorgaat is het thema Verkeer bovendien zeer geschikt om samen met andere partners op te pakken. Bijvoorbeeld binnen een kindcentrum.

Inhoud:

JONGLEREN IN HET VERKEER

JONGLeren in het verkeer is een educatief programma voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar én hun (professionele) opvoeders.
Baby’s, peuters en kleuters pikken ongemerkt al veel op over verkeersregels en -gedrag. Het is belangrijk dat wij dit stimuleren.
De kern van dit programma bestaat uit verkeersthemaweken (tussen de 3 en 6 weken) voor de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de opvoeders. Organisaties (kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen) krijgen een instructie en een goed gevulde themakist.

Kosten