Home > Aanbod > Workshop natuurfotografie Kidzklix

Workshop natuurfotografie Kidzklix

Gegeven door: Stichting KidzKlix

Activiteit

Discipline
biodiversiteit, boerderij, dieren, natuur, technologie
Locatie
Boerderij Wolfslaar
Niveau
groep 5, 6, 7, 8
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Max. 30 deelnemers
Type
Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 06-05-2024 tot 14-05-2024

Inhoud

Op  6-7-8-13 en 14 mei 2024 geeft Kidzklix op boerderij Wolfslaar een workshop natuurfotografie. Per school kan 1 groep zich aanmelden, de workshop is gratis en duurt van 09.00 tot 13.00 uur. Geschikt voor groep 5, 6, 7 en 8.

Een KidzKlix workshop is een biologieles, techniekles, natuur en milieules, cultuurles, buitenles en multi media les ineen. En dat allemaal in één dagdeel. De begeleiding is door een fotograaf met pedagogische achtergrond en kennis van de natuur.

In het programma zit een uurtje pauze voor de leerlingen, van 11.30 – 12.30 uur. Hierin zoekt de fotograaf de mooiste foto’s uit!  Als leerkracht zorgt u zelf voor de invulling van dit uurtje, bijv. boterhammen eten aan de picknicktafels en/of een rondje over de boerderij

Kidzklix over het programma:

De workshop ziet er als volgt uit; we starten met het spelen van de Kahoot! KidzKlix Natuurkwizzzz. om de kinderen warm te laten draaien voor de workshop. Uiteraard zit de quiz vol met natuurweetjes en is dus verantwoord educatief. Dan delen we de leencameraatjes uit en leggen kort uit hoe ze werken. Niet te technisch, want het zijn zeer kindvriendelijke camera’s van het merk Nikon. De kinderen maken een selfie, zodat de gemaakte foto’s zijn te matchen aan de fotograaf.
Dan gaan we zo’n twee uurtjes de mooiste foto’s maken van alles wat we vinden. De fotograaf vertelt interessante natuurweetjes en legt de kinderen uit hoe je daar een spannende foto van kunt maken.
Na het fotorondje gaan we terug naar de vertreklocatie en de cameraatjes worden weer ingeleverd.

De fotograaf selecteert ter plaatse de mooiste foto’s en presenteert die op een beamer of tv scherm en legt uit waarom dat mooie foto’s zijn. Het betreft een selectie van de twintig mooiste beelden van die dag, ongeacht welk kind de foto heeft gemaakt. Er wordt dus niet per kind geselecteerd. De kinderen mogen de mooiste foto van de dag kiezen en de winnaar krijgt een leuke attentie.

 

 

Kosten