Home > Aanbod > Vlinders in de klas (midden/bovenbouw)

Vlinders in de klas (midden/bovenbouw)

Gegeven door: Boerderij Wolfslaar

Activiteit

Discipline
biodiversiteit, dieren
Locatie
school, kindercentrum of club
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 3, 4, 5, 6, 7, 8
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Leskist/lespakket
Werkvorm
Actief
Periode
Het gehele schooljaar

Inhoud

Als u zelf op de website van de Vlinderstichting (www.vlinderstichting.nl) een pakket met eitjes, rupsen en poppen van het koolwitje bestelt, kunt u bij ons een vlinderkast lenen met een aanvullend educatief pakket. Tip: Bestel het vlinderpakket ruim van te voren om teleurstelling te voorkomen. De vlinderkast is trouwens niet perse noodzakelijk om vlinders te kweken. U kunt ook vlinders opkweken in een aquarium wat u met oude vitrage of horregaas afdekt.

Voor lessuggesties en uitleg over het opkweken van het koolwitje verwijzen we u naar de website van de Vlinderstichting (www.vlinderstichting.nl). Onder de button ‘onderwijs' vindt u verschillende lessuggesties, zowel voor binnen als buiten.

Verder hebben wij voor u bijgevoegd: een zoekkaart vlinders, de educatieve dvd ‘Wij vlinders eisen', bestaande uit drie delen en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Inhoud: (1) ‘vlinders kweken', (2) ‘van ei tot vlinder': kleine rupsjes kruipen uit het ei, eten, poepen en vervellen, verpoppen en komen als vlinder tevoorschijn en (3) ‘hoe leven vlinders' over wat vlinders nodig hebben en waarom kunnen ze niet overal leven. En tot slot een aantal educatieve boeken over vlinders voor op de boekentafel of in de ontdekhoek.

 

Inhoud:

1 Docentenhandleiding ( inclusief werkmap Koolwitjes in de klas)

2 Vlinderkast (kweekkast van glas)

1 Zoekkaart 'vlinder herkennen'

1 Zoekkaart overdag vliegende nachtvlinders

5 Boeken: - Nachtvlindersin beeld,- Dagvlinders in beeld,- Het grote vlinderboek,- Vlinders in de tuin,- Vlinders ( het boek dat zich nog moet ontpoppen)

1 Houten vlinderkast

1 CD-Rom ' Wij vlinderseisen!'.

2 Loeppotjes

2 Handloepjes

 

 

 

Uitvoering door:

leerkracht of begeleider

Kosten

Bijpassend aanbod: