Home > Aanbod > Excursie Milieustation Kringloopwinkel

Excursie Milieustation Kringloopwinkel

Gegeven door: Gemeente Breda

Activiteit

Discipline
afval, duurzaamheid, technologie, burgerschap, techniek
Niveau
groep 7, 8, voortgezet onderwijs
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Max. 35 deelnemers
Type
Excursie/rondleiding
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 05-11-2022 tot 14-07-2023

Inhoud

Deze excursie is een aanvullend praktijkdeel voor het bestaande lespakket #wegmetAfval in Breda. Maar ook zonder dit lespakket is dit uitstapje bijzonder leerzaam. Leerlingen van groep 7, 8 of de brugklas (maximaal één klas per keer) bezoeken op een ochtend Vindingrijk Kringloopwarenhuis en Milieustation Spinveld Breda. Ze krijgen inzicht in de soorten afval en gaan het nut en de noodzaak zien van afvalscheiding en hergebruik. Ze maken kennis met het Rijksdoel ‘Nederland circulair in 2050’ en gaan begrijpen wat het betekent dat ‘afval de nieuwe grondstof is’. Tot de excursie behoren ook twee video’s en twee opdrachten op locatie en na afloop een leerlingwerkblad en een korte gezamenlijke opdracht voor in de klas.

De klas bezoekt in twee groepjes (meestal maximaal 15 leerlingen) om beurten de beide locaties. Zowel Vindingrijk als Milieustation Spinveld ontvangt deel 1 van de klas van 9.00 tot 10.15 uur en deel 2 van de klas van 10.45 tot 12.00 uur. De beide locaties liggen op 1,7 km. afstand van elkaar en de twee groepen leerlingen hebben op deze manier 30 minuten de tijd om te wisselen van locatie en desgewenst naar de wc te gaan.

U kunt de excursie reserveren op ochtend-dagdelen van maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Wij checken bij beide locaties of de datum van uw keuze mogelijk is. Daarna nemen we contact op met u en bij bevestiging ontvangt u een routebeschrijving om te fietsen tussen de twee locaties, een leerlingwerkblad en instructie voor de docent.

Uitvoering door:

medewerker Afvalservice Breda en Vindingrijk

Tijdsinvestering:

Duur van de excursie is 1 1/2 uur. In overleg kan de excursie worden ingekort tot 1 1/4 uur.

Instructie voor de leerkracht
Instructie voor leerkrachten (download)

Kosten

Kosten
Gratis

Ben je al bekend met:
Foto bij #WegmetAfval in Breda

#WegmetAfval in Breda

Gemeente Breda

Groep 1 - 8

Niveau

Lesprogramma

Werkvorm

Foto bij Plastic Soep

Plastic Soep

Boerderij Wolfslaar

Groep 7 - 8

Niveau

Leskist/lespakket

Werkvorm