Home > Aanbod > Mega Mandela´s maken met meel

Mega Mandela´s maken met meel

Gegeven door: Kunst Knuts Kist

Activiteit

Discipline
beeldende vorming
Vermogen
creëren
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Locatie
Schoolplein
Niveau
groep 3, 4, 5, 6, 7, 8
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 2 deelnemers Max. 35 deelnemers , min. 1 begeleiders
Type
Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 05-09-2022 tot 14-07-2023

Inhoud

Tijdens deze workshop gaan de kinderen zelf aan de slag met het maken van een mega mandela met patentbloem. In groepjes gaan we buiten aan de slag om lekker groots te werken. De speelplaats gebruiken we als ondergrond, oftewel het canvas om je kunstwerk op te maken.

We gebruiken voorgefabriceerde sjablonen, zoals dat ook bij bepaalde vormen van Graffity gebeurd. Met de unieke combinatie van patentbloem en deze sjablonen gaan we een speelplaats, parkeerplaats of andere open ruimte te lijf om een geweldige Mega Mandela te maken. We werken in groepjes en zien de werkstukken onder onze handen groeien tot steeds groter wordende waanzinnige meeltekeningen. Door goed samen te werken, kun je in korte tijd iets moois en iets groots maken.

Het voordeel van deze meel mandela's is, dat je ze met een gerust hart kunt achterlaten, voor een ander om te bekijken. Ze worden namelijk langzaamaan weer opgenomen door de natuur zonder schadelijke gevolgen. Helemaal ecologisch verantwoord. En dus helemaal passend in deze tijd.

Toelichting competenties en kerndoelen:
  • De leerling gebruikt het zelf-verbeelden bij het bedenken van sjablonen en bij het maken van een totaal ontwerp aan de hand van de sjablonen. Op het grote werkvlak oefenen zij ruimtelijk denken en vormgeven.
  • Door samen te werken aan een zelfde kunstwerk wordt het vermogen tot samenwerken en communiceren over een gezamenlijk vormgeving gestimuleerd. Het creatieve proces zelf wordt voortdurend 'aan' gezet omdat ieders inbreng de ander weer op nieuwe, ongekende ideeen kan brengen.
  • Creëren en experimenteren vormt de kern van deze activiteit, maar evengoed kunnen we in ons ontwerp een zelfgekozen betekenis, verhaal of thema vormgeven.
  • De mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal 'meel' worden ruimschoots verkend.
Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:
  • De leerkracht introduceert de komst van de kunstenaar, liefst met een roffel! De leerkracht legt desgewenst verbinding met actueel vakoverstijgend thema. Aanwezigheid en betrokkenheid van de  leerkracht tijdens de workshop wordt zeer gewaardeerd. Ook door de leerlingen. Meedoen mag.
  • Voorafgaand aan de workshop bespreekt de leerkracht met de groep de randvoorwaarden die horen bij een workshop. Welk gedrag wordt er verwacht, welke afspraken zijn er als het niet gaat? Toiletbezoek? Het inhoudelijke deel wordt uiteraard door de vakdocent uitgelegd.
Uitvoering door:

de gastdocent

Tijdsinvestering:

Workshop duurt een uur. De aanbieder komt 30 minuten van te voren om alles klaar te zetten. Spullen worden vooraf neergezet en weer meegenomen door Kunst Knuts Kist Kunstenaar

Benodigdheden:

Een speelplaats of plek in de buurt met ruimte voor het maken van de mandela's. Denk aan 5 tekeningen met een diameter van 3 tot 4 meter. Voor de rest wordt alles voorzien door de Kunst Knuts Kist.

Kosten

Kosten
€ 105,00 per activiteit
Toelichting op de kosten:
KOSTPRIJSBEREKENING  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 75,00 per activiteit
Materiaalkosten   € 30,00 per activiteit
Excl. kortingen         
 

Er worden geen reiskosten gerekend.

 
Bijpassend aanbod:
Foto bij Blind Walls Gallery Kindertour

Blind Walls Gallery Kindertour

Blind Walls Gallery

Groep 5 - 8

Niveau

Excursie/rondleiding

Werkvorm

Foto bij Werelddans

Werelddans

Nieuwe Veste

Groep 5 - 8

Niveau

Lesprogramma

Werkvorm