Home > Aanbod > Docenttraining: Maak een bewegend kunstwerk

Docenttraining: Maak een bewegend kunstwerk

Gegeven door: Nieuwe Veste

Activiteit

Discipline
beeldcultuur, beeldende vorming, kunst & technologie, multidisciplinair
Vermogen
creëren
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel VO 48: De leerling leert door het gebruik van elementaire vaardigheden de zeggingskracht van verschillende kunstzinnige disciplines te onderzoeken en toe te passen om eigen gevoelens uit te drukken, ervaringen vast te leggen, verbeelding vorm te geven en communicatie te bewerkstelligen
Niveau
docenten(leerkracht;icc-er;kunstvakdocent;)
Vorm
Geschikt voor speciaal onderwijs;Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Max. 12 deelnemers
Type
Clinic/workshop Deskundigheidsbevordering
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 08-11-2022 tot 08-11-2022

Inhoud

Ben je leerkracht of docent en heb je interesse in maakonderwijs? Wil je op jouw school meer aandacht besteden aan kunst en technologie? Reserveer dan dinsdag 8 november alvast in je agenda voor het landelijk Maaksymposium.

Het symposium bestaat uit een centraal gedeelte in Amsterdam en een lokale invulling, waar Nieuwe Veste bij aansluit. In de Makersbase wordt de workshop verzorgen voor leerkrachten/docenten.

Docenttraining: Maak een bewegend kunstwerk met de Micro:bit
De workshop leer je hoe kunst en techniek hand in hand kunnen gaan. Samen met de makerscoach maak je een bewegend kunstwerk met de Micro:bit en een servomotor.

De Micro:bit is een mini-computer met verschillende vormen van in- en uitvoer, die je kunt programmeren in een visuele programmeertaal. Een ideale basis om kinetische kunst mee te maken!

Tijdens de workshop geven we je een kijkje in de educatieve omgeving bij de Micro:bit, die toegang geeft tot vele (vakoverstijgende) toepassingen in het onderwijs.

Deze creatieve toepassing van programmeren leert jou en leerlingen hoe computers denken (computational thinking), hoe ze praten (programmeren) en hoe de techniek in bewegend speelgoed en andere robots werkt.

Technische kennis of ervaring met de Micro:bit is niet nodig voor deelname.

Deze inschrijving is enkel voor de docenttraining in Breda. Wil je je inschrijven voor het centrale gedeelte in Amsterdam, doe dat via deze link.

Uitvoering door:

Makersbase

Tijdsinvestering:

120 minuten 

Kosten

Toelichting op de kosten:
KOSTPRIJSBEREKENING  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 0,00 per activiteit
Excl. kortingen         
  
Bijpassend aanbod: