Home > Aanbod > Indorock!

Indorock!

Gegeven door: Arjati

Activiteit

Discipline
erfgoed
Kerndoelen
Kerndoel 56: Cultureel erfgoed
Locatie
Op school
Niveau
voortgezet onderwijs(1;2;3;4;5;6;)
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 4 deelnemers Max. 12 deelnemers , min. 1 begeleiders max. 2 begeleiders
Type
Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 01-09-2022 tot 01-07-2023

Inhoud

Indorock is voornamelijk instrumentale rock&roll uitgevoerd door muzikanten afkomstig uit het voormalige Nederlands-Indië. Deze muziek werd aan het eind van de jaren vijftig van de 20e eeuw gespeeld door Indische en Molukse muzikanten en geïnspireerd door de rock-'n-roll muziek uit de Verenigde Staten en de instrumentale muziek van The Shadows, The Ventures en The String-A-Longs.

Afkomstig uit een totaal andere muziekcultuur waren deze artiesten qua podiumpresentatie, maar vooral door hun technische begaafdheid uitstekend in staat om het hart en de ziel van de rock-'n-roll aan het Nederlandse en Europese publiek te laten horen. Hoewel deze muziek vooral werd gespeeld van midden jaren vijftig tot midden jaren zestig, met een bloeiperiode in 1960-1963, is de stijlnaam 'indorock' in 1975 door liefhebbers van het genre verzonnen en pas in de jaren tachtig algemeen bekend geworden.

Minder bekend is dat de Indorock in Breda is begonnen. De Tielman Brothers gaven in schouwburg Concordia hun eerste concert, gevolgd door optredens in het inmiddels opgedoekte hotel De Schuur aan de Catharinastraat. Hoe kwam het? De familie was na het vertrek uit Indonesië terecht gekomen in een pension aan de Bredase Baronielaan waar Indische Nederlanders woonden. 

Stichting Arjati maakt zich hard voor de overdracht van het Indisch erfgoed naar de jeugd en een aantal oude Indorockers willen graag als vrijwilliger binnen muziekklassen van middelbare scholen hun kennis, ervaring en vaardigheid overdragen. 

 

 

Toelichting competenties en kerndoelen:

De vrijwilligers van Arjati willen graag hun gitaren meenemen en in muziekklassen op middelbare scholen hun verhaal vertellen om daarna met de leerlingen Indorock te spelen. 

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Begeleiding 

Uitvoering door:

vrijwilligers van Stichting Arjati

Tijdsinvestering:

in overleg

Benodigdheden:

Muzieklokaal op school

Kosten

Toelichting op de kosten:
KOSTPRIJSBEREKENING  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 0,00 per activiteit
Excl. kortingen         
 

De activiteit wordt door vrijwilligers uitgevoerd en is in principe gratis. Het is mogelijk dat er reiskosten worden doorberekend.

 
Bijpassend aanbod: