Home > Aanbod > Kennismaken met VTS - Met je klas kunst beleven

Kennismaken met VTS - Met je klas kunst beleven

Gegeven door: CultuurAcademie Breda

Activiteit

Locatie
Nieuwe Veste
Niveau
docenten(leerkracht;icc-er;pedagogisch medewerker;)
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 17-01-2023 tot 11-02-2023

Inhoud

Bij de VTS methodiek kijken deelnemers in een groep van ongeveer gelijk niveau naar één of een paar afbeeldingen aan de hand van 3 vragen: wat gebeurt er in de afbeelding? Waaraan zie je dat? Wat kun je nog meer ontdekken? Het resulteert in mooie gesprekken die veel zeggen over het kunstwerk én over de kijker. De kracht van VTS is dat de kijker zich persoonlijk met het werk kan gaan verbinden door de manier waarop het kijken wordt begeleid en de veilige atmosfeer die hierbij wordt geboden.  

Generalistisch opgeleide leraren in het primair onderwijs zeggen vaak zich handelingsverlegen te voelen op het gebied van kunst- en cultuuronderwijs. Zowel wat betreft het kunst maken met de kinderen, als het ‘kunst meemaken’: naar kunst kijken, erop reflecteren en betekenis geven. VTS is een heel haalbare methodiek, goed aan te leren. En het kost relatief weinig tijd. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat het, met zowel kinderen als volwassenen, heel leuk en belonend is om VTS te leren en uit te voeren, en dat het rijke ervaringen oplevert.  

Wil je dit eens meemaken? Kom naar de Najaarsbijeenkomst op 8 november: Docent VTS Linda Moes zal daar aanwezig zijn om je aan deze ervaring te laten proeven. 

Wij organiseren in januari workshopdagen waar je aan deel kunt nemen. De workshop wordt gegeven door Linda Moes. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in.

Workshopdagen (Je kiest één dag waarop je aanwezig bent):

Dinsdag 17 januari van 9.45 tot ca 16.00
Donderdag 19 januari van 9.45 tot ca 16.00
Vrijdag 20 januari van 9.45 tot ca 16.00
Donderdag 9 februari van 9.45 tot ca 16.00 in de Pont in Tilburg
Vrijdag 10 februari van 9.45 tot ca 16.00 in de Pont in Tilburg

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Deze wordt bekostigd vanuit de ZZP-regeling en CMK.

Kosten

Kosten
Gratis
Bijpassend aanbod: