Home > Aanbod > Eerste hulp bij Filmeducatie

Eerste hulp bij Filmeducatie

Gegeven door: Filmhub Zuid

Activiteit

Discipline
beeldcultuur, beeldende vorming, kunst & technologie, multidisciplinair
Vermogen
analyseren, creƫren, reflecteren, waarnemen
Locatie
Op school
Niveau
voortgezet onderwijs(1;2;3;4;5;6;VMBO;Havo-VWO;), professionalisering(leerkracht;kunstvakdocent;)
Vorm
Geschikt voor speciaal onderwijs;Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Lesprogramma Clinic/workshop Voorstelling Leskist/lespakket Digitale les(sen) Project(week)
Werkvorm
Receptief
Periode
Vanaf 24-07-2023 tot 28-06-2024

Inhoud

Bij Filmhub Zuid kun je terecht voor eerste hulp bij Filmeducatie. Of je nu een leuke film zoekt voor in de klas of op het witte doek, een gastdocent nodig hebt of aan de slag wilt met gratis lesbrieven – je hoeft het alleen maar te vragen. Ook denken we graag met je mee om filmlessen aan te laten sluiten op jouw onderwijssituatie. Dat kan een reeks filmlessen zijn als kunstdiscipline, maar je kunt film ook prima integreren in vakoverstijgende projecten of projectweken.

Zo werken we samen aan onderwijs waarin leerlingen de kracht van beeldtaal leren beheersen en met een kritisch oog kunnen beoordelen waar ze naar kijken. Ten slotte maak je met film in je lessen impact en geef je leerlingen de kans om beeldend te leren.

Kun je niet wachten? Maak dan direct kennis met filmeducatie via deze projecten:

  • Film Wijze Waaier: bestel gratis deze waaier met lesideeën voor de hele school. Voor leerjaar 1 t/m 6 vind je hier opdrachten die aansluiten bij het niveau van de leerlingen. Bij iedere opdracht staat één of meerdere filmaspect(en) centraal. Denk aan verhaal, geluid,  montage, cameravoering of art department. De opdrachten spreken alle verschillende filmvaardigheden aan: beleven, verwoorden, onderzoeken, reflecteren en creëren.
     
  • Webinars filmeducatie: Wil je meer weten over film en filmeducatie? Samen met Fontys Hogescholen hebben we een reeks van 4 gratis webinars gemaakt waarin je door presentator Lex Uiting korte lesjes krijgt in de magie van film, filmgeschiedenis en filmanalyse. Daarnaast geven diverse experts tips over het aanpakken van filmeducatie in de klas: van gespreksmethodes tot korte opdrachten. Door de 4 webinars te kijken kunnen jij en je collega’s met achtergrondkennis vooruit.

Naast deze laagdrempelige manieren om een start te maken met film in de klas, kun je natuurlijk ook contact opnemen met consulent Joni Cousins voor advies op maat. Er is meer mogelijk dan je denkt, van gratis deskundigheidstraining voor jou en je collega’s tot een op maat gemaakt invulling voor een projectweek. Stuur een mail naar joni@filmhubzuid.com of bel naar +3165591066 óf neem vast een kijkje op filmhubzuid.com

Kosten

Kosten
Gratis