Home > Aanbod > Kunst&Cop

Kunst&Cop

Gegeven door: Nieuwe Veste

Activiteit

Discipline
beeldende vorming, dans, theater, erfgoed, literatuur, muziek
Vermogen
analyseren, creëren, reflecteren, waarnemen
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren
Locatie
Op school
Niveau
groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 15 deelnemers Max. 35 deelnemers
Type
Les(sen) op maat
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 28-08-2023 tot 05-07-2024

Inhoud

Kunst&Cop

Kunst&Cultuur onderwijsprogramma

Wanneer de school ontregeld is, men met de handen in het haar zit komt de Kunst&Cop de boel regelen. Een Kunst&Cop heeft van alles in huis om kinderen een dag(deel) mee te nemen op cultuuravontuur. In een programma met verschillende disciplines komen tenminste 2 disciplines aan bod; Dans, Theater, Muziek en/ of Beeldend. De kunstvakdocent houdt daarbij rekening met de regels, tijden en het programma (bijvoorbeeld gymles) van de school.

Kunst&Cop is een programma dat Nieuwe Veste samen met onderwijskoepel NUTS Breda heeft ontwikkeld. Er zijn 4 multidisciplinaire porgramma’s rondom thema’s die in het onderwijs leven. De uitvoering van deze programma’s wordt door ervaren en gediplomeerde kunstvakdocenten uitgevoerd. Deze programma’s kunnen voor een hele dag of (2 x) een halve dag ingezet worden. 

Voor groep 1-4 : Kunstenaars

Voor de kleuters wordt het prentenboek de Stip als uitgangspunt genomen. Op allerlei kunstzinnige manieren wordt het maken van ronde vormen verkend. Stippen maken met verf, met muziek of met je eigen lichaam. Voor de groepen 3 en 4 wordt het werk van Keith Haring als uitgangspunt genomen om te komen tot een persoonlijke vormgeving. Als snel wordt er tijdens deze dag een relatie gelegd tussen steeds abstractere vormen en betekenissen die van persoon tot persoon kunnen variëren.

Burgerschap: Op basis van het verhaal 'Diederik, het konijn met de 3 oren’ voor de kleuters en het verhaal 'Kyra en Karlijn’ voor leerlingen uit groep 3 en 4 worden onderwerpen als uniek, anders en jezelf durven zijn door middel van opdrachten ter sprake gebracht. Ook krijgen leerlingen de kans om antwoorden te vinden op vragen als: Wat kan ik goed, Wat maakt mij bijzonder?

Voor groep 5-8 : Communicatie

Leerlingen worden uitgenodigd om te communiceren met taal. Niet alleen met gesproken taal, naar ze gaan ook gericht aan de slag met beeldtaal, lichaamstaal. Daarnaast staan ze bewust stil bij de grote invloed van muziek als middel om een sfeer neer te zetten in een film.

In de ochtend worden er workshops gegeven aan de kinderen die de basis leggen voor waar ze in de middag zelf mee aan de slag gaan, om onder begeleiding van de docent, te komen tot een presentatie.

Wereldculturen: De wereld over de vloer in de vorm van oude volksverhalen en kennismaken met wereldmuziek. Op het ritme bewegen van een traditionele drum en nadenken over het gegeven dat een traditioneel huis in Egypte er anders uit ziet dan ons boerderijtje in de polder of het appartement in de stad. Tijdens de tentoonstelling die in de middag wordt georganiseerd wordt zichtbaar hoe een eigen gemaakt bouwwerk past in een gezamenlijk gekozen themapark waar alle culturen een plek in krijgen.

Uitvoering door:

Docenten

Kosten

Kosten
€ 375,00 per activiteit

Toelichting op de kosten:
Kostprijsberekening  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 375,00 per activiteit € 200, - voor een dagdeel
        
 

Kunst&Cop kan je inzetten voor een cultuurdag maar ook voor werkdrukvermindering incidenteel of meer structureel. Dat kan je via EWB inkopen maar je mag ons er ook apart voor benaderen.

Kunst&Cop wordt ook ingezet bij ziektevervanging van leerkrakchten afhankelijk van de tijd van aanvragen is er een ander tarief. Wil je daar gebruik van maken? Neem dan contact met ons op om dit met elkaar te bespreken. 

onderschoosece@nieuweveste.nl