Home > Aanbod > Pilot Buurtblik

Pilot Buurtblik

Gegeven door: Nieuwe Veste

Activiteit

Niveau
groep 4
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Lesprogramma
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 01-08-2023 tot 31-07-2024

Inhoud

Jullie groep 4 kan kosteloos meedoen aan een mooi lesproject op school waarmee ze op kunstzinnige wijze hun eigen wijk onderzoeken. De afgelopen 10 jaar boden wij daarvoor via EWB de Wijkbekijker aan, maar die was hard toe aan vernieuwing. 

2 jonge beeldend kunstenaars die dit jaar bij Nieuwe Veste stage lopen zijn nu bezig een volledig nieuw programma te ontwikkelen waarmee groep 4 via kunstzinnige opdrachten in de klas de eigen wijk gaat onderzoeken op de beeldcultuur en het erfgoed wat die wijk eigen is.

De eerste concepten zijn inmiddels aan ons gepresenteerd en wij zijn erg enthousiast. 

Het wordt een eigentijds lesproject waarmee de leerlingen op een levendige manier op ontdekking gaan en wat ruimschoots beroep doet op het creatieve vermogen van de leerling.

Maar om het project werkelijk af te kunnen ronden is het nodig om het te testen op een school.

De makers, de ontwikkelaars, deze 2 beeldend kunstenaars, willen de lessen dan zelf komen geven. Uiteraard kosteloos voor de testschool. We vragen alleen om ons achteraf feedback te geven.

Zie jij mogelijkheden om dit op jullie school te laten plaatsvinden?

Het kan dan alle kanten op: het lessenproject bestaat officieel uit 6 lessen, maar je kunt er ook voor kiezen om maar 1 van de 6 lessen te laten geven, of 2 of meer (zo veel als uitkomt bij jullie) of de hele serie van 6 lessen voor groep 4. (in jullie geval is dat groep 3/4)

Bij voorkeur zou het gaan om de maanden januari- februari. 

en qua dagen zou het bij voorkeur gaan om donderdagen en eventueel maandagen.

Ik hoor graag of dit iets is wat jullie past of niet. 

Kosten