Home > Aanbod > Wonderwalkers

Wonderwalkers

Gegeven door: The100Hands

Activiteit

Discipline
dans
Vermogen
reflecteren, waarnemen
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren
Locatie
Op school
Niveau
groep 3, 4, 5, 6, 7
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 24 deelnemers Max. 30 deelnemers , min. 1 begeleiders max. 1 begeleiders
Min. aantal
Min. 2 activiteiten/groepen per dag
Type
Voorstelling
Werkvorm
Receptief
Periode
Vanaf 19-08-2024 tot 04-07-2025

Inhoud

Wonderwalkers is een avontuurlijke, internationale dansproductie die in en met de klas speelt.

Over de voorstelling: Ken je dat? Dat gevoel dat je niet stil kan zitten, dat bijna elke vezel in je lijf wil bewegen, er op uit wil gaan, op avontuur? De dansers van Wonderwalkers zijn dat soort mensen. Ze komen de klas binnen als twee wandelaars of avonturiers die de weg kwijt lijken te zijn, of is de klas juist de locatie voor het volgende avontuur? Want ze zoeken en vinden overal in het klaslokaal startpunten voor een ontdekkingstocht. 

Een avontuur, als een wandeling over een bergketen van tafels, als verdwaald raken in een tas, als een ren parcours op de vierkante meter en puzzels die je alleen met je hele lichaam kan oplossen. Ze nemen de kinderen, zonder een woord te spreken, mee door ze te verplaatsen, de opstelling van de tafel aan te passen en door allemaal samen in beweging te komen.  Wonderwalkers maakt op verwonderende wijze de bewegingsmogelijkheden in de klas zichtbaar.

Language no problem. Wonderwalkers is toegankelijk voor slechthorenden en minder valide kinderen (rolstoel bezoek graag van tevoren melden). Deze voorstelling is minder geschikt voor kinderen met vergaande zichtproblemen.

The100Hands is een Bredaas gezelschap dat internationaal furore maakt met fysieke interactieve voorstellingen voor alle leeftijden. Niet alleen het receptief ervaren van wat dans kan zijn, maar juist de menselijke en op beleving gerichte ervaring van dans maakt de laagdrempelige voorstellingen tot een mooie kennismaking voor jonge kijkers en een verrassing voor hen die al wat meer hebben gezien. The100Hands doorbreekt de vierde wand en komt graag naar scholen toe met passend aanbod (in gymzaal en klas) zodat kinderen in een bekende omgeving nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Wonderwalkers is een samenwerking tussen het Bredase gezelschap The100Hands en het Duitse MV Tanzt an. Op 9 april 2024 gaat de voorstelling officieel in première in Duitsland en speelt daar dan 40 keer in de klas. Vanaf eind april kan je op de educatie wijzer een trailer van de voorstelling verwachten.

‘Ik moest denken aan de uitspraak van wijlen dichter Herman De Coninck over poëzie in het onderwijs. Poëzie is niet iets om voor het volgende proefwerk te kennen, maar is bedoeld voor je hele leven, als kunst waarvan je geniet, waaruit je troost put, waaruit je energie haalt om de wereld anders te bekijken. Zo is deze dansvoorstelling in de klas een ontdekking voor heel je leven.’                                                                                                                                      Tuur Devens / Theaterkrant 14 februari 2024

Toelichting competenties en kerndoelen:

Tijdens de voorstelling spreken de dansers niet. In plaats daarvan gebruiken ze oogcontact, eenvoudige gebaren en soms een lichte aanraking om de kinderen mee te nemen in het avontuur door de klas. Zodoende sluit de voorstelling van nature aan op thema’s als communicatie, samenwerken, reizen, onderzoeken en creativiteit, maar stimuleert het ook omgevingsbewustzijn en (op een veilige manier) omgaan met nieuwe situaties.

De voorstelling en interacties zijn uitgebreid getest en ingespeeld. Heb je verdere vragen neem dan gerust contact op met onze artistiek leider: jasper@the100hands.com.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:
 • We gebruiken (echt) het hele lokaal voor de voorstelling: aan de hand van heldere instructies stuur je ons enkele afmetingen en beelden van de klas, zodat we er zeker van zijn dat de voorstelling passend is. (zie overige informatie)

 • Afstemming met je ICC’er/collega’s en The100Hands in welk lokaal er wordt gespeeld (bijvoorbeeld te combineren met pauzes, gym of andere activiteiten buiten de klas).

 • Dat het klaslokaal de dag ervoor netjes wordt achtergelaten volgens simpele aanwijzingen (zie overige informatie).

Uitvoering door:

dansers van het gezelschap met de klas

Tijdsinvestering:
 • 15 min. Lokaal opmeten, korte video en foto met mobiel + mailen.

 • 15-45 min. (optioneel) voorbereiden van de klas aan de hand van door The100Hands aangeleverd educatief materiaal.

 • 45 min. voorstelling met mogelijkheid om aansluitend de dansers te ontmoeten (voertaal Nederlands of Engels).

Benodigdheden:
 • Genoeg ruimte in het klaslokaal: voor een groep van 24 kinderen is een goede afmeting 10 x 8 meter (van muur tot muur, zonder uitstekende/grote objecten). Ideaal vinden we 12 x 10 meter. Maar het minimale oppervlak dat we nodig hebben is 8 x 6 meter.

 • Voorbereidingstijd voor de eerste voorstelling bedraagt 1,5 uur. Dansers kunnen op zijn vroegst vanaf 7:30 aanvangen met voorbereidingen.

 • Per leerling een tafel en een stoel (enkele of tweepersoons tafels mogelijk).

 • 2 extra (kinder)stoelen voor de dansers.

 • VOLG DEZE LINK voor de informatie brief met check-list: https://www.the100hands.com/school

Aanvullende informatie
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten

Kosten
€ 8,00 per leerling

Toelichting op de kosten:
Kostprijsberekening  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 8,00 per leerling
        
 

Als Bredaas gezelschap bieden we deze voorstelling voor een vaste prijs van €8,- per leerling, dit is lager dan de werkelijke kosten. Door tenminste 2 voorstellingen op een dag te boeken blijft het mogelijk dit zo te doen.

Kosten voor professionele geluidsinstallatie en educatie materiaal is bij de prijs inbegrepen.
Wel enthousiast maar te weinig leerlingen of te weinig budget? Stuur een mailtje naar jasper@the100hands.com om de mogelijkheden te bespreken.