Home > Aanbod > Beeldend in de klas

Beeldend in de klas

Gegeven door: Nieuwe Veste

Activiteit

Discipline
beeldende vorming
Vermogen
creëren, waarnemen
Kerndoelen
Kerndoel 55: Reflecteren
Kerndoel 56: Cultureel erfgoed
Locatie
op locatie van de school of in Nieuwe Veste
Niveau
peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, volwassenen
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Max. 34 deelnemers
Type
Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 05-09-2022 tot 14-07-2023

Inhoud

Onder begeleiding van een professionele kunstenaar/ vakdocent werken de leerlingen in 4 bijeenkomsten aan één of meerdere kunstopdrachten. Juist omdat het 4 achtereenvolgende lessen betreft kunnen we werkelijk de verdieping in gaan. Stapsgewijs ontwikkelen de leerlingen vaardigheden en leren ze hoe ze kunnen werken als een echte kunstenaar. Geen kant en klaar product als voorbeeld maar vanuit eigen creativiteit. Juist de ontdekkingen onderweg zijn leerzaam en van belang!

Aan de hand van een heldere opdracht leren ze dat beeldend werken een proces is met een begin (ontwerpen); de praktische uitvoering; en een eindfase (presentatie en beschouwing).

In overleg kiezen we uit diverse technieken en materialen: o.a. tekenen, schilderen, druktechnieken, fotografie, film, stopmotion, werken met klei, gaas, papier-maché, hout, karton, textiel tot natuurlijke en/of afvalmaterialen en upcycling

Beeldend in De Klas is uitermate geschikt om ‘OP MAAT’ te werken. Inhaken op actuele thema’s uit de eigen school of uit de maatschappij is heel goed mogelijk. Het project vindt steeds plaats in overleg met de leerkracht(-en). Een afsluitende presentatie/expo kan de kers op de taart zijn…

Het eindresultaat levert een uniek beeld op. 

Toelichting competenties en kerndoelen:
  • De kinderen leren bewust reflecteren over beeldende kunst door samen te kijken naar beeldmateriaal en het benoemen van de beeldaspecten. Creativiteitsontwikkeling staat centraal in de lessen. Hoe kijk je naar de wereld en hoe ga je vorm geven aan de dingen die je in je hoofd hebt? Daar denken we over na.   
  • De kinderen ontdekken en onderzoeken nieuwe technieken, materialen en werkvormen en leren daarmee vorm te geven aan een idee.
  • Door de opeenvolging van 4 lessen maken de leerlingen een groeiproces door in het creeerend vermogen wat ten goed komt aan het uiteindelijke unieke beeld wat tot stand komt. Ook dit aspect draagt zeker bij aan het beleven van  plezier in het leren van kunst.
Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Onze docenten gaan altijd in overleg met de docenten van de school en spelen in op thema’s die leven in de klas. Het project vindt steeds plaats in samenwerking met de leerkrachten en is verspreid over een cyclus van meerdere lessen. 

Uitvoering door:

docent van de Nieuwe Veste

Tijdsinvestering:

4 x 1,5 uur

Het is mogelijk om minder of meer lessen af te nemen! In overleg met Arno Krijger (a.krijger@nieuweveste.nl)  maken we voor de school een offerte op maat.

 

Benodigdheden:

Bij voorkeur een handvaardigheidlokaal, maar een gewoon leslokaal is ook mogelijk.

Kosten

Kosten
€ 475,00 per activiteit
Toelichting op de kosten:
KOSTPRIJSBEREKENING  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 475,00 per activiteit per groep
Excl. kortingen         
 

4 lessen beeldende kunst van 1,5 uur: €475,-

- inclusief reiskosten,  inclusief materiaal

Het is ook mogelijk om minder of juist meer lessen in te kopen à €118,75 per les van 1,5 uur. Vraag hiervoor een offerte aan bij a.krijger@nieuweveste.nl

 
Bijpassend aanbod:
Foto bij Blind date met een kunstwerk

Blind date met een kunstwerk

Stedelijk Museum Breda

Groep 5 - 6

Niveau

Excursie/rondleiding

Werkvorm

Foto bij Kunst Kijken met Kinderen

Kunst Kijken met Kinderen

Club Solo

Groep 7 - VO

Niveau

Excursie/rondleiding

Werkvorm