Home > Aanbod > Workshop Beatmaking

Workshop Beatmaking

Gegeven door: Tightest Studio

Activiteit

Discipline
kunst & technologie, muziek
Vermogen
creëren, waarnemen
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren
Locatie
Op school
Niveau
(6-8;8-10;10-12;), groep 5, 6, 7, 8, voortgezet onderwijs(1;2;3;4;5;6;)
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 10 deelnemers Max. 30 deelnemers
Type
Lesprogramma Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 01-09-2022 tot 01-08-2023

Inhoud

Bij de workshop beatmaking gaan we aan de slag met muziek en niet op de klassieke manier! We beginnen natuurlijk met kijken hoe muziek in elkaar zit? Hoe tellen we in de muziek? en hoe zit een drumstel in elkaar? Hierna maken we eigenlijk een vertaalslag naar het heden en gaan we het over programeren hebben van muziek.Hoe werkt muzieksoftware en hoe kan ik hier een basisbeat op creeeren? Hoe zorg ik dat ik het zo laat klinken dat het direct herkenbaar is dat het mijn liedje is?

Er wordt in deze workshop iedere keer in stappen gewerkt en dus na iedere stap terug geluisterd wat de leeringen er van gemaakt hebben. Het is erg leuk en werkt zeer inspirerend om van elkaar te horen wat idereen bedenkt. Op het einde is het natuurlijk erg leuk van ieder het eind product te beluisteren.

De lengte van de workshop bepaalt de diepte van de workshop. Bij een standaard lengte van 60/70 minuten zal er vooral gefocust worden op ritme instrumenten (denk aan drums/percussie) en bij een lessenreeks of een langere workshop wordt hier ook melodische instrumenten aan toegevoegd en gekeken hoe je meer dynamiek kan creëren in een nummer.

De workshop kan aangepast worden als er bijvoorbeeld een thema week is. Is er bijv. het thema film is het leuk te kijken hoe maak je muziek die een scene kan versterken? Of bij een boekenweek, hoe kan ik de sfeer van mijn boek vertalen naar muziek?

 

Toelichting competenties en kerndoelen:

Creatief denken over muziek en dynamiek daarin creëren is en belangrijk doel. Hiernaast is het brainstormen en samenwerken met een groepje erg belangrijk. Ook leren ze een stukje techniek als het gaat over digitaal programeren van drums en basismixen van instrumenten. Ook komt er een klein stukje muziekles aan te pas, hierbij kan u denken aan ritmes klappen, tellen en rusten creëren.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Er wordt van de leerkracht verwacht dat deze actief betrokken is in de workshop.

Uitvoering door:

De leerlingen worden begeleid door de Workshopdocent

Tijdsinvestering:

De standaard workshop duurt 75 minuten maar kan in overleg aangepast worden in lengte. Hierbij zit geen extra voorbereidingstijd van de leerkracht.

Benodigdheden:

We werken op iPads en er wordt altijd van te voren gevraagd dat de leerlingen koptelefoons/oortjes en eventueel splitters meenemen. De splitters kunnen ook door de workshopdocent verzorgt worden indien aangegeven.

De iPads worden door de school verzorgd en er wordt gezorgd dat er de benodigde apps voor de workshop geinstaleerd zijn. Deze worden uiteraard door ons naar u gecomuniceerd. Mochten de iPads door ons geregeld moeten worden wordt dit graag tijdens de boeking optijd afgesproken. Hier zullen echter wel extra kosten aan verbonden zijn.

Graag werken we in een lokaal waar een beamer/smartboard aanwezig is en een wificode voor de docent.

Kosten

Kosten
€ 82,50 per activiteit excl. reiskosten à € 10,00
Toelichting op de kosten:
KOSTPRIJSBEREKENING  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 62,50 per activiteit workshop basisprijs
Materiaalkosten   € 20,00 per activiteit
Reiskosten € 10,00 per dag
Excl. vervoerskosten    V 
Excl. kortingen         
 

Opstartkosten: ontiwikkeling en afstemmening met school

 
Bijpassend aanbod: