Home > Aanbod > Workshop Soundscape op thema

Workshop Soundscape op thema

Gegeven door: Tightest Studio

Activiteit

Discipline
beeldcultuur, erfgoed, kunst & technologie, literatuur, multidisciplinair, muziek
Vermogen
analyseren, creëren, reflecteren, waarnemen
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren
Kerndoel 56: Cultureel erfgoed
Locatie
Op school
Niveau
(6-8;8-10;10-12;), groep 6, 7, 8, voortgezet onderwijs(1;2;3;4;5;6;)
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 10 deelnemers Max. 36 deelnemers
Type
Clinic/workshop Project(week)
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 01-09-2022 tot 01-08-2023

Inhoud

We maken al een geruime tijd veel workshops op maat. Via deze gids willen we een makkelijk te boeken workshop in die vorm aanbieden. De workshop Soundscape op thema is daarbij favoriet.

Een soundscape is een verdiepend of versterkend stuk geluid voor een thema of object. Denk hierbij aan sfeermuziek/geluiden in films. Of een geluidscollage bij een museumstuk die het gevoel versterkt of juist een antwoord geeft bij de vraag die het museumstuk bij je oproept. In deze workshop maken de leerlingen zelf een soundscape in het thema waar ze op dat moment mee bezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld een themaweek van de school zijn, maar ook kan dit goed samen gaan met het thema waar ze bij geschiedenis of nederlands bijvoorbeeld net mee bezig zijn. De leerlingen maken een soundscape met bestaande geluiden maar ook met sounds van digitale instrumenten.

We hebben deze workshop al gebruikt bij thema's zoals: De boekenweek, Street Art, Museumkunst, Fake Nieuws, Filmposters en meer.

De leerlingen kijken vanuit een andere hoek naar bekende thema's met een origineel verdiepend audiostuk als eindresultaat.

Toelichting competenties en kerndoelen:

De leerlingen leren informatie te verwerken op een andere manier dan een werkstuk of een toets. Door een geluidcollage te maken van informatie die ze hebben op gedaan worden hun hersenen geprikkeld creatief na te denken over theoretische informatie. Ook leren ze in deze workshop samenwerken, brainstormen, digitale sounds creëren en een stukje geluid afmixen komt ook aan bod.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

De leraar zorgt dat de duo's die samenwerken bekend zijn en ze al bij elkaar zitten achter de computer voordat de workshop docent langskomt. Een dag van te voren of op een eerder moment wordt er in een korte briefing aan de leerlingen kort verteld wat er gaat gebeuren tijdens de workshop zodat zij op de hoogte zijn. Deze informatie wordt verstrekt door de workshop docent.

Uitvoering door:

Kunstvakdocent

Tijdsinvestering:

De totale workshop zal ongeveer 75 tot 90 minuten duren. Dit kan in samenspraak met de school besloten worden.

Benodigdheden:

Tijdens de workshop werken alle leerlingen in duo's achter de computer/laptop, dit kan in een computerlokaal of een paar losse lokalen met computers/laptops. Ook is een smartboard of beamer fijn voor de uitleg en wordt er verwacht dat zowel de leraar als alle leerlingen op internet kunnen. De leerlingen werken het handigst met koptelefoons/oortjes.

Kosten

Kosten
€ 82,50 per activiteit excl. reiskosten à € 10,00 en evt. andere kortingen (richtprijs, zie kostentoelichting)
Toelichting op de kosten:
KOSTPRIJSBEREKENING  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 62,50 per activiteit
Materiaalkosten   € 20,00 per activiteit
Reiskosten € 10,00 per dag
Excl. vervoerskosten    V 
Excl. kortingen    V     
 

Opstartkosten: ontwikkelen en afstemming met de school.

 
Bij 2 of meer activiteiten op dezelfde datum 10.00 korting op totaalbedrag
Bijpassend aanbod: