Home > Aanbod > Lespakket Handen Wassen

Lespakket Handen Wassen

Gegeven door: GGD West-Brabant

Activiteit

Locatie
Op school
Niveau
groep 7, 8
Vorm
Geschikt voor zowel speciaal als regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Lesprogramma
Werkvorm
Actief
Periode
Periode nog niet bekend

Inhoud

Een school is een fijne broedplaats voor microben als bacteriën, virussen en schimmels. Zij verspreiden zich via de lucht, ons voedsel, via voorwerpen en onze handen. Ziekteverwekkers worden zo gemakkelijk overgedragen van de ene mens op de andere. Handen wassen is de beste manier om de verspreiding van schadelijke microben te stoppen. Zo vermijden dat we ziek worden.

Reden genoeg om extra aandacht aan handhygiëne te besteden! Op een leuke manier krijgen de leerlingen uit groep 7 en 8 meer informatie over het belang van handen wassen. Zo worden zij zich meer bewust van de risico’s.

Opbouw lespakket

Dit lespakket bestaat uit een klassikale aftrap waarin het belang van handen wassen wordt besproken. De informatie wordt ondersteund door het uitvoeren van de boterhammenproef die aantoont dat gewassen handen aanzienlijk minder microben bevatten dan ongewassen handen.

In deel 2 van de les gaan de leerlingen in vier groepjes verschillende aspecten van handen wassen onderzoeken.De les wordt afgesloten met een vrolijke en leerzame quiz.

Benodigdheden:

Het lespakket en de poster handen wassen is te downloaden op de volgende link:

Lespakket Handen wassen | GGD Hart voor Brabant (ggdhvb.nl)

Kosten