Home > Aanbod > EU Schoolfruit

EU Schoolfruit

Gegeven door: GGD West-Brabant

Activiteit

Niveau
groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, SO
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Evenement
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 05-09-2022 tot 10-02-2023

Inhoud

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie.

In Chef! staan de vernieuwde EU-Schoolfruitlessen, die één op één aansluiten bij Smaaklessen. Na de EU-Schoolfruitles kunt u dus verder met voedseleducatie in de breedste zin. Ook de korte lesactiviteiten (snacks) die aansluiten op het eetmoment en de digibordlessen staan op Chef! U herkent de EU-Schoolfruitlessen door de groene kleur. U kunt ook altijd filteren op EU-Schoolfruit. Ook kun je activiteiten en lesideeen vinden zoals een Fruit & Veggie-Challenge,voorleesverhalen, quizzen, posters en kleurplaten beschikbaar.

Toelichting competenties en kerndoelen:

Doel: De consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren; Kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren; De afzet van groente en fruit te bevorderen.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Het geven van de EU-Schoolfruitstartles is een korte lesactiviteit en onderdeel van het EU-Schoolfruitprogramma en daarmee verplicht.

Uitvoering door:

Door de leerkracht zelf

Benodigdheden:

Via de website van Schoolfruit - EU Schoolfruit kun je een account aanmaken voor het online lesportaal Chef! Met de subsidieregeling EU Schoolfruit wordt jaarlijks schoolfruit mogelijk gemaakt op tal van scholen. Scholen kunnen zich aan het begin van het schooljaar inschrijven. Meld je aan voor de nieuwsbrief zodat je een herinnering ontvangt om je school aan te melden! Nieuwsbrief - Smaaklessen (euschoolfruit.nl)

Aanvullende informatie
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten

Kosten
Gratis