Home > Aanbod > Jaarlijkse Kraanwaterdag

Jaarlijkse Kraanwaterdag

Gegeven door: Brabant Water

Activiteit

Discipline
water
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Project(week)
Werkvorm
Actief
Periode
Het gehele schooljaar

Inhoud

Drinkwaterbedrijven nodigen jaarlijks in september alle basisscholen en bso’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Scholen die zich inschrijven ontvangen gratis materialen.

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Alle basisscholen en bso’s kunnen meedoen met Nationale Kraanwaterdag en gebruik maken van de gratis materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Het lesmateriaal gaat in op de herkomst van kraanwater en legt uit hoe kraanwater wordt gezuiverd. Ook krijgen leerlingen concrete handvatten hoe ze slimmer kunnen omgaan met het gebruik van kraanwater.

Meer informatie en aanmelden vind je op

www.kraanwaterdag.nl

Toelichting competenties en kerndoelen:

Met de Kraanwaterdagles ontdekken de leerlingen van alles over kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt. Centraal thema dit jaar is: slim omgaan met kraanwater. 

Tijdsinvestering:

De les duurt 1 à 2 uur, afhankelijk van de uitvoering van de creatieve opdracht.

Kosten

Bijpassend aanbod: