Home > Aanbod > Vuilniswagen op school

Vuilniswagen op school

Gegeven door: Gemeente Breda

Activiteit

Discipline
afval, duurzaamheid, technologie, burgerschap, verkeer_en_vervoer
Kerndoelen
Kerndoel 35: Redzaam gedrag
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Locatie
school
Niveau
groep 3, 4, 5, 6, 7, 8
Vorm
Gericht op het regulier onderwijs
Groepsgrootte
Onbeperkt
Type
Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Het gehele schooljaar

Inhoud

Bij een bezoek van de vuilniswagen op school laten we zien hoe de containers aangehangen en geleegd worden. En dat deze vuilniswagen 1 vak heeft, waarin of papier of plastic wordt ingezameld. Het restafval breng je naar de ondergrondse container. Bij de grotere kinderen is er speciale aandacht voor de dode hoek. De meeste vuilniswagens hebben wel 9 spiegels en camera's waarmee het verkeer in de gaten wordt gehouden. Deze belevenis wordt afgesloten met een kijkje op de stoel van de chauffeur. Alle kinderen komen aan de beurt. En wat kun je dan zien in al die spiegels en monitoren..... Bij beide groepen wordt op het betreffende niveau uitleg gegeven over afvalscheiding in Breda.

Met de jongere kinderen (groep 3/4 en eventueel groep 1/2 in overleg) komt de Afvalcoach op school met de grote kartonnen  'bendemal' vuilniswagen en vertelt aan de hand hiervan over alle interessante onderdelen van de vuilniswagen en het ophalen van gescheiden afval in Breda. In een doe-boekje kunnen de kinderen er verder mee aan de slag. 

NB. alléén te reserveren in combinatie met afname/gebruik van gratis  lesprogramma #Wegmetafval in Breda - zie  Educatiewijzer Breda  voor de bestelwijze.

Uitvoering door:

medewerkers Afvalservice Breda

Tijdsinvestering:

Per groep duurt de demonstratie ongveer een 1/2 uur. In overleg wordt een schema gemaakt, waarbij meerdere groepen op een school aan de beurt kunnen komen.

Kosten


Ben je al bekend met:
Foto bij Excursie Milieustation Kringloopwinkel

Excursie Milieustation Kringloopwinkel

Gemeente Breda

Groep 7 - VO

Niveau

Excursie/rondleiding

Werkvorm

Foto bij #WegmetAfval in Breda

#WegmetAfval in Breda

Gemeente Breda

Groep 1 - 8

Niveau

Lesprogramma

Werkvorm