Home > Aanbod > Wacht ´s Even

Wacht ´s Even

Gegeven door: de Stilte

Activiteit

Discipline
dans
Vermogen
reflecteren, waarnemen
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren
Locatie
Theater de Stilte
Niveau
SO (Speciaal Basis Onderwijs;SO Cluster 2;SO Cluster 3;SO Cluster 4;VSO Cluster 2;VSO Cluster 3;VSO Cluster 4;), voortgezet speciaal onderwijs
Vorm
Geschikt voor speciaal onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 4 deelnemers Max. 40 deelnemers , min. 1 begeleiders
Type
Voorstelling
Werkvorm
Receptief
Periode
Vanaf 04-09-2023 tot 14-07-2023

Inhoud

Wacht 's Even | 1/2 - 5 jaar

Wacht ’s even.. blijf maar lekker wie je bent.

Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano.  Maar wacht ’s even… Is hier iemand?

Twee personages verdwijnen en verschijnen in een ongerept landschap tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen…

Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is? Een mens, een hond, een vogel? Gelukkig hoeven ze elkaar niet te veranderen.

Wacht ’s even.. blijf maar lekker wie je bent.

Dansers van het eerste uur Gertien Bergstra en Femke Somerwil creëren in het kader van het Europese onderzoeksproject MAPPING een voorstelling voor kinderen vanaf een half jaar. Met de wonderschone pianomuziek van Jeroen van Vliet wordt het vreemde vertrouwd in een nieuwe omgeving die op ooghoogte van de jonge toeschouwers tot leven komt.

Bij deze voorstelling is het mogelijk 3 bijbehorende dansworkshops in te kopen.

Na de boeking zullen wij contact met jullie opnemen om het aanbod af te stemmen op de wensen van jullie leerlingen. Tevens sturen wij jullie naast onze lesbrief ook een visuele handleiding, zodat jullie de leerlingen goed kunnen voorbereiden op het theaterbezoek.

Wacht 's Even is o.a. geprogrammeerd in het kader van Spelendwijs. Mogelijk gemaakt door:            Grez Mahie Fonds 

Toelichting competenties en kerndoelen:

Toelichting competenties en kerndoelen:

De leerlingen kijken in het theater naar een voorstelling waarin niet wordt gesproken. In een nagesprek met de leerkracht kunnen de leerlingen hun ervaringen delen. Mooi om er samen achter te komen dat iedereen anders kijkt, andere dingen zijn opgevallen en dat er verschillende interpretaties zijn.  

Waarnemen: Leerlingen leren om (professionele) dans en muziek te beschouwen.

Reflecteren: Leerlingen leren hun ervaringen bij het zien van dans en het luisteren naar muziek te delen.

Analyseren: Leerlingen worden uitgedaagd om een relatie te leggen met de thema’s en de eigen leef- en belevingswereld.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Indien alleen de voorstelling wordt geboekt, bereid de leerkracht aan de hand van de digitale lesbrief het theaterbezoek voor. Na afloop voert de leerkracht met behulp van de vragen in de lesbrief een nagesprek met de leerlingen en doet hij/zij een of meerdere verwerkende opdrachten in de klas of het speellokaal.

Wanneer er bijbehorende workshops worden geboekt, hoeft de leerkracht de groep alleen voor te bereiden op de workshops en het theaterbezoek.

 

Uitvoering door:

Dansgezelschap de Stilte

Tijdsinvestering:

De voorstelling duurt 40 minuten en heeft daarna een moment van spelen van de kinderen op de vloer van ongeveer 15 minuten (kan eventueel ook langer als de verwerking van hetgeen gezien is meer tijd mag hebben). Ook is er een rustig moment van binnenkomen, waarbij we de tijd geven om te landen en een plekje te zoeken. 

Houd dus rekening met een bezoek van 75 minuten.

We bespreken van te voren samen wat jullie nodig hebben om de voorstelling zo goed mogelijk te kunnen beleven. Het is mogelijk om dansworkshops in te kopen hierbij, ter voorbereiding en/of verwerking.

Benodigdheden:

Eigen vervoer naar het theater.

Bij deze voorstelling bieden we lesmateriaal aan om uw leerlingen voor te bereiden op het theaterbezoek.

 

Instructie voor de leerkracht
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten

Kosten
€ 763,00 per activiteit

Toelichting op de kosten:
Kostprijsberekening  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 763,00 per activiteit Inclusief B.T.W.
        
 

Deze voorstelling heeft een uitkoopprijs per dag. De 763 euro is voor 1 of 2 voorstellingen op 1 dag. Het bezoekersaantal zullen we in overleg vaststellen. Op die manier kunnen we kwetsbare groepen ook deze theaterervaring bieden.