Home > Aanbod > Wacht ´s Even - 3 workshops

Wacht ´s Even - 3 workshops

Gegeven door: de Stilte

Activiteit

Discipline
dans
Vermogen
creëren, reflecteren
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren
Locatie
Op school
Niveau
SO (Speciaal Basis Onderwijs;SO Cluster 2;SO Cluster 3;SO Cluster 4;VSO Cluster 2;VSO Cluster 3;VSO Cluster 4;), voortgezet speciaal onderwijs
Vorm
Geschikt voor speciaal onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 6 deelnemers Max. 20 deelnemers , min. 1 begeleiders
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 04-09-2023 tot 28-06-2024

Inhoud

de Stilte biedt bij de voorstelling 'Wacht 's Even' van dansgezelschap de Stilte (los inkopen), 3 dansworkshops van 45 minuten aan.

1 dansworkshop voorafgaand aan de voorstelling en 2 verwerkende workshops.

Voorafgaand worden de leerlingen voorbereid op het kijken naar een voorstelling zonder woorden. Na afloop worden de kijkervaringen in een beschouwend gesprek met elkaar gedeeld en in beweging onderzocht. Er worden dansimprovisatie-opdrachten aangereikt die leiden tot eigen onderzoek en die verbeeldingskracht, creativiteit en samenspel stimuleren.

In het speciaal onderwijs werken wij met gespecialiseerde kunstvakdocenten die de inhoud van de workshop weten door te vertalen naar de mogelijkheden en behoeften van de leerlingen. 

Na de boeking zullen wij contact met jullie opnemen om het aanbod af te stemmen op de wensen van jullie leerlingen. 

Toelichting competenties en kerndoelen:

De culturele vermogens, waarnemen, creëren, reflecteren en analyseren vormen samen met het (cyclische) creatieve proces het uitgangspunt voor de inhoud van de dansworkshops.

Waarnemen: Leerlingen leren om (professionele) dans te beschouwen.

Creëren: Leerlingen onderzoeken verschillende mogelijkheden voor de verwerking van de voorstelling. Samendans is hierbij een vast onderdeel in de workshops en doet een appel op het samenwerkend ver­mogen. Op deze manier wordt in de workshops ook een bijdrage geleverd aan de sociaal-emoti­onele ontwikkeling van leerlingen. Ze leren om naar elkaar te luisteren en op elkaar te letten en bij fysiek contact op elkaar te vertrouwen.

Reflecteren: Leerlingen leren hun ervaringen bij het zien van dans te delen en kunnen vertellen over de dans van zichzelf.

Analyseren: Leerlingen worden uitgedaagd om een relatie te leggen met de thema’s en de eigen leef- en belevingswereld.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Wij zullen contact opnemen om per groep te bespreken wat de wensen zijn. We vernemen graag of er rolstoelers aanwezig zijn of andere zaken waar we rekening mee houden. Tevens kalenderleeftijd en het leeftijdsniveau waarop we de leerlingen kunnen aanspreken en/of de kaders die we kunnen scheppen voor een goede ervaring. 

Wij vinden het fijn als de leerkracht de groep tijdig voorbereid op de workshops, mocht daar extra materiaal voor gewenst zijn, dan leveren we dat graag aan (denk aan foto's van de dansers en dansdocent, filmpje van het theater etc.).

Een vakdocent dans zal de workshops geven. Voor de leerkracht is dit een perfecte gelegenheid om de groep te observeren.

Mocht het nodig zijn, zal de docent de leerkracht om advies vragen bij speciale begeleidingsbehoeftes. Jullie betrokken aanwezigheid wordt dan ook erg gewaardeerd.

Uitvoering door:

Dansdocent van de Stilte.

Tijdsinvestering:

3 x 45 minuten en voorbereidende informatie verstrekken.

Benodigdheden:

Een schone en lege speelzaal of gymzaal. De leerlingen dansen op sokken of blote voeten. Mocht dit niet wenselijk zijn door speciale ondersteuning aan de voeten/benen, dan natuurlijk niet.

Rolstoelers kunnen deelnemen (in of uit de stoel), we zijn hier graag van op de hoogte.

Instructie voor de leerkracht
Instructie voor leerkrachten (link)

Kosten

Kosten
€ 135,00 per activiteit

Toelichting op de kosten:
Kostprijsberekening  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 135,00 per activiteit excl. 0% BTW
        
 

€ 135,- voor 3 workshops van 45 minuten.

 

Ben je al bekend met:
Foto bij Wacht ´s Even

Wacht ´s Even

de Stilte

Niveau

Voorstelling

Werkvorm