Home > Aanbod > Workshop Muziek & Technologie , Synthesizer

Workshop Muziek & Technologie , Synthesizer

Gegeven door: Tightest Studio

Activiteit

Discipline
kunst & technologie, multidisciplinair, muziek
Vermogen
analyseren, creƫren, waarnemen
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel VO 48: De leerling leert door het gebruik van elementaire vaardigheden de zeggingskracht van verschillende kunstzinnige disciplines te onderzoeken en toe te passen om eigen gevoelens uit te drukken, ervaringen vast te leggen, verbeelding vorm te geven en communicatie te bewerkstelligen
Kerndoel VO 51: De leerling leert met behulp van visuele of auditieve middelen verslag te doen van deelname aan kunstzinnige activiteiten, als toeschouwer en als deelnemer
Locatie
Op school
Niveau
groep 6, 7, 8, kinderdagverblijf(8-10;10-12;), voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs(1;2;3;4;5;6;VMBO;Havo-VWO;)
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 8 deelnemers Max. 30 deelnemers max. 2 begeleiders
Type
Lesprogramma Clinic/workshop Project(week) Les(sen) op maat
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 01-04-2023 tot 05-07-2024

Inhoud

We kennen allemaal een gitaar of een trommel, je speelt er op en hebt direct muziek/geluid. Bij de muziek van tegenwoordig is dit veel meer maakbaar. Met name synthesizers worden gebruikt voor de hedendaagse sounds die wij kennen. Een synthesizer is een programeerbaar keyboard. Je kan dus je eigens sounds creëren met dit instrument en verschillende effecten toepassen tot dat het klinkt naar hetgeen waar jij naar opzoek bent.

In deze workshop nemen we je aan de hand van de synthesizer en gaan we opzoeken naar leuke sounds. Wat doet welke knop nou eigenlijk precies? en wat is het verschil tussen een galm en een echo? Het is veel experimenteren en we eindiggen graag met een zelf opgenomen stukje.

Toelichting competenties en kerndoelen:

Je leert bij deze workshop de maakbaarheid van muziek. Jezelf uiten doormiddel van een instrument, met het gebruik van de synthesizer kan je echt opzoek naar je 'eigen geluid'. Je krijgt allerlei handvaten vanuit de docent om het gebruik van een synthesizer compleet te snappen. Per niveau kijken wij hoe uitgebreid we deze stappen nemen met de leerlingen. 

Uitvoering door:

Workshop docent

Tijdsinvestering:

De workshop kan gegeven worden van 60 min. tot 90 min. en alles er tussen in. Ook zou dit in een lessenreeks kunnen worden gegeven (dan kan het ook in blokken van 45 min.). Dit kan in overleg afgesproken worden. 

Benodigdheden:

Wij regelen al het material.

Kosten