Home > Aanbod > Een Verfrissend Spetterende Waterworkshop

Een Verfrissend Spetterende Waterworkshop

Gegeven door: Kunst Knuts Kist

Activiteit

Discipline
beeldende vorming, kunst & technologie
Vermogen
creëren
Kerndoelen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Locatie
Op school
Niveau
groep 3, 4, 5, 6, 7, 8, buitenschoolse opvang(4-6;6-8;8-10;10-12;), SBO, SO
Vorm
Geschikt voor het regulier onderwijs;
Groepsgrootte
Min. 9 deelnemers Max. 35 deelnemers , min. 1 begeleiders
Type
Clinic/workshop
Werkvorm
Actief
Periode
Vanaf 28-08-2023 tot 05-07-2024

Inhoud

Laat de kinderen samen met de kunstknutskist lekker buiten aan de slag gaan met het maken van een megawaterbaan. Vooral op warme dagen een verfrissend leuke manier om beeldend te werken.

In drie groepjes kijken de kinderen hoe ze samen door middel van buizen, bochten, emmers, flessen en trechters, water van punt A naar punt B kunt verplaatsen. De losse onderdelen schuiven simpel in elkaar en worden op een eenvoudige manier met elastieken aan staande stokken bevestigd. In de groep heeft ieder kind zijn eigen verantwoordelijkheid. Zo leren ze naar elkaar te luisteren en onderzoeken ze de verschillende mogelijkheden. Gezamenlijk creëren ze zo de best mogelijke route. Ondertussen leren de kinderen spelenderwijs zowel ruimtelijk als technisch te denken.

Door het goed inschatten van formaat en afstand ontstaat er een prachtige ruimtelijke tekening. Ze leren wat zwaartekracht doet en worden nat als ze de baan niet goed aan laten sluiten. Bij een goede samenwerking worden ze beloond. Dan zal het water zich gewillig door de baan laten stromen die ze samen met hun klasgenoten hebben gemaakt. Met een laatste val komt het water kletterend tot stilstand en is de missie volbracht. Op en top interactief en educatief vermaak.

Deze workshop komt met de Kunst Knuts Kist en wordt U gebracht door Kunstenaar Paul van Osch

 

Toelichting competenties en kerndoelen:
  • De leerlingen ontdekken de beeldende mogelijkheden van 3 dimensionale vormen en water en worden uitgedaagd ruimtelijk te denken. Door samen te werken komen ze tot de constructie van een groots ruimtelijk kunstwerk waarvoor ze voortdurend samen keuzes en beslissingen moeten maken. 
  • Door te bouwen en te experimenteren.met mogelijkheden en onmogelijkheden van 3 dimensionale vormen en water wordt er een beroep gedaan op het creatieve vermogen van de leerlingen. Voortdurend moeten er nieuwe oplossingen worden gezocht om het water verder te laten stromen en de vorm van het kunstwerk zo bijzonder mogelijk te maken.
  • Tip: Deze activiteit is ook prima inzetbaar voor de domeinen Wetenschap&Techniek en Natuur&Milieu!
Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

De leerkracht introduceert de komst van de kunstenaar, liefst met een roffel! De leerkracht legt desgewenst verbinding met actueel vakoverstijgend thema. Aanwezigheid en betrokkenheid van de  leerkracht tijdens de workshop. 

Uitvoering door:

gastdocent

Tijdsinvestering:

Workshop duurt 60 minuten. De aanbieder komt 30 minuten van te voren om alles klaar te zetten. Spullen worden vooraf neergezet en weer meegenomen door de Kunst Knuts Kist Kunstenaar

Benodigdheden:

Niets extra's nodig. Alleen wat water om de emmers te vullen. Voor de rest wordt alles voorzien door de Kunst Knuts Kist.

Kosten

Kosten
€ 95,00 per activiteit

Toelichting op de kosten:
Kostprijsberekening  bedrag eenheid toelichting
Activiteit   € 80,00 per activiteit
Materiaalkosten   € 15,00 per activiteit
        
 

Er worden geen reiskosten gerekend.

 

Ben je al bekend met:
Foto bij wAt Lab

wAt Lab

Beeldlokaal

Groep 8 - VO

Niveau

Leskist/lespakket

Werkvorm

Foto bij Jaarlijkse Kraanwaterdag

Jaarlijkse Kraanwaterdag

Brabant Water

Groep 1 - 8

Niveau

Project(week)

Werkvorm